“Klanten op het gezonde spoor zetten, dat is de mooiste dienst die wij leveren.”

Jarenlang werkt Jack Cartigny als supermarktmanager. Als hij besluit om het wat rustiger aan te doen, komt de volgende uitdaging op zijn pad. Hij opent in 2015 de eerste drogisterij in Herten. Na een ietwat moeilijke start loopt de DA Drogisterij & Parfumerie in Herten goed. En daar is hij maar wat trots op!

Jack geeft aan dat hij zich voornamelijk richt op het thema gezondheid. Klanten kunnen verschillende gezondheidschecks laten uitvoeren in de winkel. Denk aan het meten van de glucosewaarde of een bloeddrukmeting. “Natuurlijk verwijzen wij klanten in ernstige gevallen door naar de huisarts. Maar in de meeste gevallen adviseren wij hen over verschillende voedingssupplementen. Ik vraag de klant om na een aantal weken nog een keer langs te komen voor een meting. Vaak zie je dan een positief verschil. Fijn dat wij deze klanten verder kunnen helpen. De ervaring van de klant? Ze vinden deze extra zorg erg prettig krijgen we terug!”

“Een sfeer waar iedereen elkaar kent, dat creëren wij binnen onze winkel.”

“We bieden een breed assortiment aan, omdat we verschillende klanten bedienen. De jongere doelgroep is een snelle winkelier, de oudere doelgroep is opzoek naar dat extra beetje service.” Hij vindt het belangrijk dat klanten zich welkom voelen in zijn winkel. In de supermarkt was er minder tijd voor persoonlijk contact met de klant, dat is nu niet meer het geval. Het allerleukste aan zijn werk?: “Het contact met klanten en met mijn medewerkers. Ik heb samen met mijn vrouw een bedrijf opgezet waar mensen zich thuis voelen. Een huiselijke sfeer waar iedereen elkaar kent. Daar hebben onze klanten waardering voor. Dat zorgt ervoor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.”

Word (ook) drogist via drogiweb-opleidingen.nl. Speciaal voor apothekersassistenten is er nu een verkorte online opleiding tot drogist. Je hoeft immers niet te leren wat je al weet!

Durf jij net zoals Jack de uitdaging met ons aan?

Start als DA-ondernemer en geef jouw carrière een boost. Voor meer informatie kijk op: da.nl/over-da/ondernemer-worden-da of stuur een mail naar acquisitie@da.nl. We nemen snel contact met je op.